Viikkotunnit syksyllä 2023

Kuva: Laura Reunanen

Tervetuloa syyskauden tunneille! Lukukauden ensimmäinen tunti on keskiviikkona 30.8.23. Syysloman aikana ei ole opetusta. Tunneilla on kitara- ja laulusäestys. Kaikki tunnit järjestetään Helsingin Tanssikeskuksen tiloissa osoitteessa Sturenkatu 27, tervetuloa tanssimaan!

Keskiviikko:

klo 17- 18.30 NOPEA JATKOTASO/ Siguiriyas (90min) 350€

Nopean jatkotason tunti pyhitetään Siguiriyas- tyylilajille. Siguiriyas, kotoisammin Sigge, kuuluu cante jondo- tyylilajeihin (syvä laulu), ja se luetaan flamencon tärkeimpiin paloihin. Kurssilla syvennetään tanssin perustekniikkaa sekä syvennytään voimakkaan ja melodisen rematoinnin saloihin. Vuoden aikana tehdään kokonainen Siguiriyas-koreografia.

Tunti on suunnattu vähintään kaksi vuotta tanssineille tanssijoille.

Klo 18.30- 19.45 JATKOTASO/ DELUXE/ Colombianas viuhkalla (75min) 330€

Deluxe- ryhmä jatketaan syksyllä yleisenä jatkotason ryhmänä, jossa liikemateriaalia työstetään rauhalliseen tahtiin, ja toistetaan opittua paljon. Ryhmän työskentely eroaa muillakin tavoin muista opetusryhmistä: tanssijat osallistuvat itse koreografiansa suunnitteluun aktiivisesti, ja pääpaino on tulkinnalla, ja niin, tietysti, eleganssilla! Koreografian tyylilajina on keinuva ja naisellinen Columbianas joka tanssitaan tällä kertaa viuhkalla!

Klo 19.45- 21.30 EDISTYNEET/ Tarantos+ RÄÄKKITEKNIIKKA (105min) 450€

Edistyneiden tunnilla syvennytään Tarantos- tyylilajiin. Syyslukukaudella keskitytään ymmärtämään flamencolaulua ja –soittoa, opitaan sisäistämään palon rakennetta sekä compásta, pulssia ja dynamiikkaa. Kurssilla ohjataan tanssijoita oman liikekielen kehittämistä musikaalisempaan ja liikelaadultaan tasokkaampaan, selkeästi luettavampaan suuntaan. Oppiminen tapahtuu paitsi analysoimalla omaa liikettä, ennen kaikkea toiston, kokeilemisen ja tekemisen kautta!

Kurssi on suunnattu flamencotanssin perusteet hyvin hallitseville edistyneille oppilaille, jotka pystyvät tanssimaan tunneilla yksitellen muusikoiden säestäminä. Tunti edellyttää oppilailta sitoutumista, ja omalla ajalla tapahtuvaa treenaamista. Tunnin rinnalla on oltava toinen viikkotunti joko Lauran tai jonkun muun flamenco- opettajan säännöllisellä viikkotunnilla jotta kurssin tasokriteerit täyttyvät.

Torstai

Klo 18-19.30 Improtyöpaja tanssijoille: teemana flamencon teoria ja rakenteet! (90min) 350€

Tätä on toivottu, ja nyt kurssi starttaa ekaa kertaa viikkotuntina!

Kurssilla käydään läpi tanssin ja musiikin rakenteita, flamencon teoriaa ja tanssin osia tanssijan näkökulmasta. Flamencolaulua ja soittoa opitaan tunnistamaan palmastaen ja improten, letran rakennetta lähdetään hahmottamaan Jerezin yksinkertaisimpien buleriasletrojen kautta. Kurssin tavoitteena on alkaa ymmärtämään muusikoiden ja tanssijan välisen kommunikoinnin lainalaisuuksia ja päästä kokeilemaan kommunikoinnin välineitä- matalalla kynnyksellä!

Kurssilla annetaan materiaalit improvisaatiota varten, tarkoituksena on yksinkertaisimpien remateiden ja aksentointien kautta päästä improvisaatioon kiinni helposti ja turvallisesti. Oppilaiden kurssille antama työnimi “Räpeltävät improajat” valoittanee lähtöriman korkeutta improvisaation suhteen; kurssille tultaessa ei välineitä buleriasimproon tarvitse olla, asennetta (huumoria) lukuunottamatta :)!

Tervetuloa tutustumaan flamencon ytimeen, ilmoittautuminen alkaa nyt! Hopp!!

MUUTA INFOA: 

Kausi kestään 15 viikkoa, treeni on tauolla syyslomaviikolla 42. Kausi maksetaan kahdessa erässä, maksuaikatauluista voi aikaisempaan tapaan myös neuvotella. Irtotunti 35€/ 90min, 30€/ 60 min.

ILMOITTAUTUMINEN JA TUNTIEN KORVAAMINEN

Ilmoittaudu tunneille sähköpostitse lähettämällä tuntivaihtoehtosi ja yhteystietosi (nimi, sähköposti, puhelinnumero osoitteeseen laura.lrflamenco@gmail.com . Voit ilmoittautua myös verkkolomakkeella täällä! Lähetän ilmoittautuneille varmistussähköpostin, maksutiedot tunneista sekä tarkemmat tiedot saapumisohjeista tunneille.

Syksyn tunneille ilmoittaudutaan sitovasti koko kaudeksi. Ilmoittautuminen on  peruttavissa vain lääkärintodistusta vastaan. Perutut tanssitunnit korvataan tanssitunteina tai rahallisena korvauksena, oppilaan omat poissaolot voi korvata muilla tunneilla josta alempana lisää! Maksamalla kurssihinnan oppilas sitoutuu kurssin sääntöihin, oikeudet tuntimuutoksiin pidätetään.

Poissaoloja on mahdollista korvata muilla Helsingin Tanssikeskuksen tunneilla. HUOM! Korvausmahdollisuus ei koske tiiviskursseija, lukukauden poissaolot tulee korvailla lukukauden aikana.

Hintoihin sisältyy säestys n. kerran kuussa, maksut laskutetaan kahdessa yhtä suuressa erässä. Laulajan säestysmaksusta sovitaan tunnilla erikseen.

Jos tuntitasoista, maksuaikatauluista tai tuntisisällöistä on kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä Lauraan. Yhteystiedot löytyvät sivuston “yhteystiedot”- kohdasta ;)!

TERVETULOA TUNNEILLE!