Viikkotunnit keväällä 2020

53FDAFE6-E7A0-45E9-B438-108324558D25
Kuva: Laura Reunanen

Tervetuloa kevätlukukauden tunneille! Lukukauden ensimmäinen tunti on tiistaina 7.1.20, ja viimeinen 26.5.20, tanssiviikkoja on yhteensä siis 17 (hiihtolomaviikolla ei ole tunteja, lisäksi kaudella pidetään 2 viikkoa taukoa, ajankohdasta ilmoitetaan myöhemmin). Tunneilla on kitara- ja laulusäestys!

Lukuvuonna 2019- 2020 LR Flamencon tunneilla tutustutaan mm. historiallisiin paloihin: Caracolesiin, Romerakseen ja Romanceen! Tuntivalikoimiin palaa myös paljon kysytty tekniikkatunti, jolla kaikentasoiset tanssijat pääsevät hiomaan taitojaan hikisissä tunnelmissa. Kaikki tunnit järjestetään Helsingin Tanssikeskuksen tiloissa osoitteessa Sturenkatu 27, tervetuloa tanssimaan!

Tiistai:

Klo 17.30- 19 TEKNIIKKA (90 min) 290€, muun tunnin rinnalla 250€ 

Syksyn tekniikkatunnilla harjoittellaan monipuolisesti flamencolle tyypillistä keski- ja ylävartalon kannatusta ja linjausta, sekä painopisteen ja tasapainon hakemista. Tunnilla työstetään koputussarjoja jotka vahvistavat jalkatyön nopeutta, voimaa ja musikaalisuutta. Sarjoihin lisätään mahdollisimman varhaisessa vaiheessa myös ylävartalon käyttö ja aksentointi. Lisäksi perehdytään erilaisiin piruetteihin sekä lantion käyttöön eri tyylilajeihin tehtyjen tanssillisten sarjojen avulla. Tunti on sopii rinnakkaistunniksi kaikille keskitasosta edistyneisiin, tervetuloa hikoilemaan!  

Klo 19- 21 YLEMPI JATKOTASO/ Caracoles (batalla ja huivilla) 120 min, 480€

Yli kolme vuotta tanssineiden oppilaiden ylemmän jatkotason tunnilla tutustutaan tänä vuonna Bata de cola- hameen käyttöön huivin kanssa, ja työstetään kaksitoistajakoinen Caracoles– koreografia. Syyslukukaudella keskitytään hameen ja huivin perusteknisiin harjoitteisiin, ja työstetään koreografian ensimmäisen letran ja escobillan osuuksia. Laura opastaa batattomia oppilaita hameen hankinnassa, värejä voi käydä miettimässä jo Fabrica Flamenca- flamencokaupan sivuilta valmiiksi! Kurssi on suunnattu flamencotanssin perusteet hyvin hallitseville jatkotason oppilaille.

Keskiviikko:

klo 17- 18.30 (90 min) PERUSTASO/ Romeras, 360€ 

Vähintään alkeiskurssin käyneille tanssijoille suunnatulla perustason tunnilla syvennytään flamencotanssin perusteiden hiomiseen. Tunnilla työstetään lajiille tyypillisiä markkeerauksia, askelsarjoja sekä kädenlinjauksia, ja tutustutaan palolle tyypilliseen rytmiikkaan. Tunnilla tehdään kaksitoistajakoinen, reipas Romeras- koreografia. Tunnin rinnakkaistunniksi suositellaan tiistain tekniikkatuntia.

Klo 18.30- 20 (90min) JATKOTASO/ Siguiriyas, 360€

Vähintään kahden vuoden ajan flamencoa tanssineille suunnattu jatkotason tunti pyhitetään tulevalla kaudella synkälle Siguiriyas- palolle. Tunnilla etsitään syvää, hidasta liikekieltä, ja opetellaan rematoimaan palolle tyypillisellä dynamiikalla. Tunnille suositellaan rinnakkaistunniksi tiistain tekniikkatuntia.

Klo 20- 21.15 (75min) DELUXE/ Soleá huivilla, 320€

Deluxe- rouvaryhmän lukuvuosi koostuu flamencon kuningatarpalo Soleán vaativan, hitaan liikekielen sisäistämisestä. Huivitekniikkaan syvennytään eritoten syksyn alussa. Ryhmä on tasoltaan jatkotason ryhmä, jossa liikemateriaalia työstetään rauhalliseen tahtiin, ja toistetaan opittua paljon. Ryhmän työskentely eroaa muillakin tavoin muista opetusryhmistä: tanssijat osallistuvat itse koreografiansa suunnitteluun aktiivisesti. Pääpaino materiaalissa on tulkinnalla, ja niin, tietysti, eleganssilla!

Torstai:

Klo 17.30-19 (90min), UUSI ALKEISKURSSI 290€

Alkeiskurssilla opitaan flamencotanssin perusteet, lajille tyypillistä rytmiikkaa sekä flamencomusiikin ymmärtämistä. Kevään kurssilla tehdään paljon harjoituksia liittyen käsien pyörityksiin ja linjauksiin, koputustekniikkaan sekä vartalon hallintaan. Opitusta koostetaan lyhyt Tangos- koreografia. Kurssille osallistuakseen et tarvitse aiempaa kokemusta lajista!

Klo 19- 21 Edistyneet/ Romance (120min) 480€

Edistyneiden tunnilla tutkitaan historiallista, kaksitoistajakoista Romance- tyylilajia. Syyslukukaudella keskitytään ymmärtämään flamencolaulua ja –soittoa, opitaan sisäistämään Romancen rakennetta sekä palolle tyypillistä compásta, pulssia ja dynamiikkaa. Syyslukukaudella kurssin ensimmäinen tunti pyritään pitämään tiukkatahtisena tekniikkatuntina. Kurssilla ohjataan tanssijoita oman liikekielen kehittämistä musikaalisempaan ja liikelaadultaan tasokkaampaan, selkeästi luettavampaan suuntaan. Oppiminen tapahtuu paitsi analysoimalla omaa liikettä, ennen kaikkea toiston, kokeilemisen ja tekemisen kautta! Syyslukukaudella tunnin aluksi keskitytään lisäksi tiukkaan tekniikkatreeniin.
Kurssi on suunnattu flamencotanssin perusteet hyvin hallitseville edistyneille oppilaille, jotka pystyvät tanssimaan tunneilla yksitellen muusikoiden säestäminä. Tunti edellyttää oppilailta sitoutumista, ja omalla ajalla tapahtuvaa treenaamista. Tunnin rinnalla on oltava toinen viikkotunti joko Lauran tai jonkun muun flamenco- opettajan säännöllisellä viikkotunnilla jotta kurssin tasokriteerit täyttyvät.
Kuva: Laura Reunanen

MUUTA INFOA: 

Kausi kestään 17 viikkoa, treeni on tauolla hiihtolomaviikolla. Kausi maksetaan kahdessa erässä, maksuaikatauluista voi aikaisempaan tapaan myös neuvotella! Irtotunti 35€/ 90min, 30€/ 60 min.

ILMOITTAUTUMINEN JA TUNTIEN KORVAAMINEN

Ilmoittaudu tunneille sähköpostitse lähettämällä tuntivaihtoehtosi ja yhteystietosi (nimi, sähköposti, puhelinnumero osoitteeseen laurajohannarintamaki@gmail.com . Voit ilmoittautua myös verkkolomakkeella täällä! Lähetän ilmoittautuneille varmistussähköpostin, maksutiedot tunneista sekä tarkemmat tiedot saapumisohjeista tunneille.
Syksyn tunneille ilmoittaudutaan sitovasti koko kaudeksi. Ilmoittautuminen on  peruttavissa vain lääkärintodistusta vastaan. Perutut tanssitunnit korvataan tanssitunteina tai rahallisena korvauksena, oppilaan omat poissaolot voi korvata muilla tunneilla josta alempana lisää! Maksamalla kurssihinnan oppilas sitoutuu kurssin sääntöihin, oikeudet tuntimuutoksiin pidätetään.
Poissaoloja on mahdollista korvata muilla Helsingin Tanssikeskuksen tunneilla. HUOM! Korvausmahdollisuus ei koske tiiviskursseija, lukukauden poissaolot tulee korvailla lukukauden aikana.
Jos tuntitasoista, maksuaikatauluista tai tuntisisällöistä on kysyttävää,
ota rohkeasti yhteyttä Lauraan, tiedot löytyvät sivuston “yhteystiedot”- kohdasta!
Hintoihin sisältyy säestys n. kerran kuussa, maksut laskutetaan kahdessa yhtä suuressa erässä. Laulajan säestysmaksusta sovitaan tunnilla erikseen.

TERVETULOA TUNNEILLE!