Viikkotunnit keväällä 2021

Kuva: Pirjo Lempeä

Tervetuloa kevätkauden tunneille! Lukukauden ensimmäinen tunti on tiistaina 12.1.21, lopetamme kevätkauden loppunäytökseen Kanneltalossa keskiviikkona 26.5. Tanssiviikkoja on yhteensä siis 17 (Hiihtolomaviikolla ja kahdella muulla viikolla ei ole tunteja)! Tunneilla on kitara- ja laulusäestys. Kaikki tunnit järjestetään Helsingin Tanssikeskuksen tiloissa osoitteessa Sturenkatu 27, tervetuloa tanssimaan!

Tiistai:

Klo 17.30-19 ALKEET/ Sevillanas (90 min) 300€

Alkeiskurssilla opitaan flamencotanssin perusteet, lajille tyypillistä rytmiikkaa sekä flamencomusiikin ymmärtämistä. Syksyn kurssilla tehdään paljon harjoituksia liittyen käsien pyörityksiin ja linjauksiin, koputustekniikkaan sekä vartalon hallintaan. Lisäksi opetellaan iloinen Sevillanas- koreografia! Kurssille osallistuakseen et tarvitse aiempaa kokemusta lajista!

Klo 19- 21 YLEMPI JATKOTASO, EDISTYNEET/ Rondeñas ja kroppatekniikkaa 480€

Yli kolme vuotta tanssineiden oppilaiden ylemmän jatkotason ja edityneiden tunnilla jatketaan vartalonkäytön ja etenkin ylävartalon ja käsien tekniikkaan. Tunnilla pureudutaan lisäksi lantionkäännösten ja piruettien maailmaan, ja syvennetään tietämystä flamencolle tyypillisen liikekielen syntymisestä sekä vartalonhallinnasta. Tunnilla työstetään nauhakoreografia kaksitoistajakoiseen Rondeña–paloon yhteistyössä Laura Vilhosen kanssa.

Keskiviikko:

klo 17- 18.30 (90 min) PERUSTASO/, Farruca 360€ 

Vähintään alkeiskurssin käyneille tanssijoille suunnatulla perustason tunnilla syvennytään flamencotanssin perusteiden hiomiseen. Tunnilla jatketaan lajiille tyypillisten markkeerausten, askelsarjojen sekä kädenlinjausten työstämistä, sekä tutustutaan palolle tyypilliseen rytmiikkaan. Keväällä jatketaan syksyllä aloitetun nelijakoisen, tarkkuutta ja tiukkoja linjausta vaativan Farruca- koreografiaa.

Klo 18.30- 20 (90min) JATKOTASO/ Guajiras viuhkalla 360€

Vähintään kahden vuoden ajan flamencoa tanssineille suunnattu jatkotason tunnilla työstetään pehmeää, Ida y Vuelta paloihin kuuluvaa naisellista Guajiras- koreografiaa viuhkalla.

Klo 20- 21.15 (75min) DELUXE/Tangos 320€

Deluxe- rouvaryhmän lukuvuosi koostuu mehukkaan ja rehevän Tangoskoreografian parissa! Ryhmä on tasoltaan jatkotason ryhmä, jossa liikemateriaalia työstetään rauhalliseen tahtiin, ja toistetaan opittua paljon. Ryhmän työskentely eroaa muillakin tavoin muista opetusryhmistä: tanssijat osallistuvat itse koreografiansa suunnitteluun aktiivisesti. Pääpaino materiaalissa on tulkinnalla, ja niin, tietysti, eleganssilla!

Torstai:

Klo 19- 21 EDISTYNEET/ Romance (120min) 480€

Edistyneiden tunnilla tutkitaan historiallista, kaksitoistajakoista Romance- tyylilajia. Kevätlukukaudella keskitytään ymmärtämään flamencolaulua ja –soittoa, opitaan sisäistämään Romancen rakennetta sekä palolle tyypillistä compásta, pulssia ja dynamiikkaa. Pääpaino kevätlukukaudella on escobillassa! Kurssin ensimmäinen tunti pyritään pitämään tiukkatahtisena tekniikkatuntina. Kurssilla ohjataan tanssijoita oman liikekielen kehittämistä musikaalisempaan ja liikelaadultaan tasokkaampaan, selkeästi luettavampaan suuntaan. Oppiminen tapahtuu paitsi analysoimalla omaa liikettä, ennen kaikkea toiston, kokeilemisen ja tekemisen kautta!

Kurssi on suunnattu flamencotanssin perusteet hyvin hallitseville edistyneille oppilaille, jotka pystyvät tanssimaan tunneilla yksitellen muusikoiden säestäminä. Tunti edellyttää oppilailta sitoutumista, ja omalla ajalla tapahtuvaa treenaamista. Tunnin rinnalla on oltava toinen viikkotunti joko Lauran tai jonkun muun flamenco- opettajan säännöllisellä viikkotunnilla jotta kurssin tasokriteerit täyttyvät.

Kuva: Laura Reunanen

MUUTA INFOA: 

Kausi kestään 17 viikkoa, treeni on tauolla Hiihtolomaviikolla sekä kahdella myöhemmin ilmoitettavalla viikolla. Kausi maksetaan kahdessa erässä, maksuaikatauluista voi aikaisempaan tapaan myös neuvotella! Irtotunti 35€/ 90min, 30€/ 60 min.

ILMOITTAUTUMINEN JA TUNTIEN KORVAAMINEN

Ilmoittaudu tunneille sähköpostitse lähettämällä tuntivaihtoehtosi ja yhteystietosi (nimi, sähköposti, puhelinnumero osoitteeseen laurajohannarintamaki@gmail.com . Voit ilmoittautua myös verkkolomakkeella täällä! Lähetän ilmoittautuneille varmistussähköpostin, maksutiedot tunneista sekä tarkemmat tiedot saapumisohjeista tunneille.

Syksyn tunneille ilmoittaudutaan sitovasti koko kaudeksi. Ilmoittautuminen on  peruttavissa vain lääkärintodistusta vastaan. Perutut tanssitunnit korvataan tanssitunteina tai rahallisena korvauksena, oppilaan omat poissaolot voi korvata muilla tunneilla josta alempana lisää! Maksamalla kurssihinnan oppilas sitoutuu kurssin sääntöihin, oikeudet tuntimuutoksiin pidätetään.

Poissaoloja on mahdollista korvata muilla Helsingin Tanssikeskuksen tunneilla. HUOM! Korvausmahdollisuus ei koske tiiviskursseija, lukukauden poissaolot tulee korvailla lukukauden aikana.

Hintoihin sisältyy säestys n. kerran kuussa, maksut laskutetaan kahdessa yhtä suuressa erässä. Laulajan säestysmaksusta sovitaan tunnilla erikseen.

Jos tuntitasoista, maksuaikatauluista tai tuntisisällöistä on kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä Lauraan. Yhteystiedot löytyvät sivuston “yhteystiedot”- kohdasta ;)!

TERVETULOA TUNNEILLE!