Viikkotunnit keväällä 2023

Kuva: Laura Reunanen

Tervetuloa syyskauden tunneille! Lukukauden ensimmäinen tunti on maanantaina 8.1.23. Hiihtoloman aikana ei ole opetusta. Tunneilla on kitara- ja laulusäestys. Kaikki tunnit järjestetään Helsingin Tanssikeskuksen tiloissa osoitteessa Sturenkatu 27, tervetuloa tanssimaan!

Maanantai:

Klo: 20.00-21.15 (75min) Tekniikka 300€ toisen tunnin rinnalla 240€

Tekniikkatunnilla keskitytään harjoittelemaan monipuolisesti flamencolle tyypillistä keski- ja ylävartalon kannatusta ja linjausta, sekä painopisteen ja tasapainon hakemista. Tunnilla työstetään koputussarjoja jotka vahvistavat jalkatyön nopeutta, voimaa ja musikaalisuutta, sarjoihin lisätään mahdollisimman varhaisessa vaiheessa myös ylävartalon käyttö ja aksentointi. Lisäksi perehdytään erilaisiin piruetteihin. Tunti on sopii rinnakkaistunniksi kaikille alkeista ylöspäin, tervetuloa hikoilemaan!

Tekniikkakurssin opettajana toimii Noora Rintamäki, Noorasta lisää täällä!

Tiistai:

Klo 17.30-19 PERUSTASO/ Alegrias (90min) 350€

Vähintään alkeiskurssin käyneille tanssijoille suunnatulla perustason tunnilla syvennytään flamencotanssin perusteiden hiomiseen. Tunnilla jatketaan lajiille tyypillisten markkeerausten, askelsarjojen sekä kädenlinjausten työstämistä, sekä tutustutaan palolle tyypilliseen rytmiikkaan. Lukuvuoden aikana työstetään 12- jakoinen vauhdikas alegriaskoreografia!

Tekniikkakurssin opettajana toimii Noora Rintamäki, Noorasta lisää täällä!

Klo 19-20.15 ALKEET2/ Sevillanas (75min) 300€

Alkeiskurssilla opitaan flamencotanssin perusteet, lajille tyypillistä rytmiikkaa sekä flamencomusiikin ymmärtämistä. Kevään kurssilla tehdään paljon harjoituksia liittyen käsien pyörityksiin ja linjauksiin, koputustekniikkaan sekä vartalon hallintaan. Tunnilla harjoitellaan iloinen Sevillanas- koreografia!

Tekniikkakurssin opettajana toimii Noora Rintamäki, Noorasta lisää täällä!

Keskiviikko:

klo 17- 18.30 NOPEA JATKOTASO/ Caña, Bata de Cola (90min) 350€

Jatkotason pyynnöstä tänä vuonna tutustutaan Bata de Cola- laahushameen käyttöön. Kauden aluksi tehdään yhteystilaus Sevillasta niille joilla hametta ei vielä ole, värejä voi alkaa miettimään jo täältä: http://www.fabricaflamenca.com/es/4-batas-de-cola

Tunnilla työstetään ylväs Caña -koreografia, syksyn lukukaudella keskitytään pitkälti hameen perustekniikan hiomiseen. Tervetuloa!  

Klo 18.30- 19.45 JATKOTASO/ DELUXE/ Bamberas (75min) 330€

Deluxe- ryhmä avataan syksyllä yleiseksi jatkotason ryhmäksi, jossa liikemateriaalia työstetään rauhalliseen tahtiin, ja toistetaan opittua paljon. Ryhmän työskentely eroaa muillakin tavoin muista opetusryhmistä: tanssijat osallistuvat itse koreografiansa suunnitteluun aktiivisesti. Pääpaino materiaalissa on tulkinnalla, ja niin, tietysti, eleganssilla! Koreografian tyylilajina on Ryhdikäs 12- jakoinen Bamberas.

Klo 19.45- 21.30 EDISTYNEET/ ALEGRIAS+ RÄÄKKITEKNIIKKA (105min) 450€

Edistyneiden tunnilla syvennytään Alegrias- tyylilajiin. Syyslukukaudella keskitytään ymmärtämään flamencolaulua ja –soittoa, opitaan sisäistämään palon rakennetta sekä compásta, pulssia ja dynamiikkaa. Kurssilla ohjataan tanssijoita oman liikekielen kehittämistä musikaalisempaan ja liikelaadultaan tasokkaampaan, selkeästi luettavampaan suuntaan. Oppiminen tapahtuu paitsi analysoimalla omaa liikettä, ennen kaikkea toiston, kokeilemisen ja tekemisen kautta!

Kurssi on suunnattu flamencotanssin perusteet hyvin hallitseville edistyneille oppilaille, jotka pystyvät tanssimaan tunneilla yksitellen muusikoiden säestäminä. Tunti edellyttää oppilailta sitoutumista, ja omalla ajalla tapahtuvaa treenaamista. Tunnin rinnalla on oltava toinen viikkotunti joko Lauran tai jonkun muun flamenco- opettajan säännöllisellä viikkotunnilla jotta kurssin tasokriteerit täyttyvät.

MUUTA INFOA: 

Kausi kestään 16 viikkoa, treeni on tauolla syyslomaviikolla 42. Kausi maksetaan kahdessa erässä, maksuaikatauluista voi aikaisempaan tapaan myös neuvotella. Irtotunti 35€/ 90min, 30€/ 60 min.

ILMOITTAUTUMINEN JA TUNTIEN KORVAAMINEN

Ilmoittaudu tunneille sähköpostitse lähettämällä tuntivaihtoehtosi ja yhteystietosi (nimi, sähköposti, puhelinnumero osoitteeseen laurajohannarintamaki@gmail.com . Voit ilmoittautua myös verkkolomakkeella täällä! Lähetän ilmoittautuneille varmistussähköpostin, maksutiedot tunneista sekä tarkemmat tiedot saapumisohjeista tunneille.

Syksyn tunneille ilmoittaudutaan sitovasti koko kaudeksi. Ilmoittautuminen on  peruttavissa vain lääkärintodistusta vastaan. Perutut tanssitunnit korvataan tanssitunteina tai rahallisena korvauksena, oppilaan omat poissaolot voi korvata muilla tunneilla josta alempana lisää! Maksamalla kurssihinnan oppilas sitoutuu kurssin sääntöihin, oikeudet tuntimuutoksiin pidätetään.

Poissaoloja on mahdollista korvata muilla Helsingin Tanssikeskuksen tunneilla. HUOM! Korvausmahdollisuus ei koske tiiviskursseija, lukukauden poissaolot tulee korvailla lukukauden aikana.

Hintoihin sisältyy säestys n. kerran kuussa, maksut laskutetaan kahdessa yhtä suuressa erässä. Laulajan säestysmaksusta sovitaan tunnilla erikseen.

Jos tuntitasoista, maksuaikatauluista tai tuntisisällöistä on kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä Lauraan. Yhteystiedot löytyvät sivuston “yhteystiedot”- kohdasta ;)!

TERVETULOA TUNNEILLE!