Origen Errante


Aleksanterin teatteri 24. 4. 2019 klo 19

Flamencokonsertti Origen Errante (suom. vaeltava perinne) tarkastelee flamencoa ilman raja-aitoja tai esteitä, tekijöidensä erilaisista lähtökohdista käsin. Tämän hetken menestyneimpiin flamencotanssijoihin lukeutuva Alfonso Losa tuo Aleksanterin teatterin näyttämölle mukanaan ensi kertaa pohjoismaissa vierailevat muusikot laulaja Ismael de la Rosa “el Bolan” ja kitaristi Antonio Sánchezin, sekä suomalaisen flamencotanssija Laura Rintamäen.

Konsertti on kahden muusikon ja kahdesta eri kulttuurista tulevan flamencotanssijan matka yhteisen rytmin ja liikekielen kokemiseen. Improvisaation ja koreografian keinoin luodaan intiimi ja impulsiivinen partituuri, jonka risteyksessä tanssi ja musiikki, sekä esiintyjien kulttuuriperimät kohtaavat.

Konsertin pääesiintyjä, madridilainen Alfonso Losa on yksi tämän hetken tunnustetuimpia flamencotanssijoita. Hän esiintyi  Suomessa edellisen kerran vuonna 2016 ja teki Helsingin XVIII Flamencofestivaalin pääesiintyjänä festivaalin siihenastisen yleisöennätyksen. Jerezin kansainvälisellä flamencofestivaalilla vuonna 2018 Losa räjäytti potin viimeisimmällä teoksellaan Con–Secuensias, joka keräsi niin asiantuntijakriitikoiden (mm. El Mundo, El País) kuin yleisönkin ylistystä.  Losa on kahminut palkintoja ammattiuransa alkuajoista lähtien, ja on nykyajassa kiinniolevan, voimakkaan tanssityylinsä takia tällä hetkellä yksi flamencomaailman seuratuimpia artisteja.

Flamencotanssija Laura Rintamäki luo mielenkiintoisen vastavoiman Alfonso Losan miehekkäälle, vahvalle tanssityylille. Lapsesta asti tanssinut Rintamäki on opiskellut useita vuosia lajin perinteitä flamencotanssin mestareiden opissa Madridissa, muttei pyri peittämään tanssissaan pohjoismaalaisia juuriaan.

Konsertin muusikot ovat flamencon kärkinimiin lukeutuvia nuoren sukupolven fuusion ja improvisaatioon perehtyneitä muusikoita. Kuuluisaan sevillalaiseen flamencosukuun La Familia Fernándeziin syntynyt laulaja Ismael de la Rosa “el Bola” on esiintynyt perheensä myötä flamencon suurten nimien kanssa lapsesta saakka. Kitaristi Antonio Sánchez on puolestaan ansainnut kannuksensa toimimalla Paco de Lucian kakkoskitaristina maestron viimeisen neljän elinvuoden ajan.

Taiteellinen kokoonpano

Alfonso Losa –  flamencotanssi & koreografia (ESP)
Laura Rintamäki – flamencotanssi & koreografia (FIN)
Antonio Sánchez – flamencokitara (ESP)
Ismael de la Rosa “el Bola” – flamencolaulu (ESP)

Kesto: 75 min, ei väliaikaa
Liput: 39 €  / 29 €

Aleksanterin teatteri 24. 4. 2019 klo 19
Liput: Ticketmaster, osta liput TÄÄLTÄ