Rafaela Carrascon tiiviskurssi Helsingissä

Flamencomaailman kärkinimi Rafaela Carrasco tekee yllätysvierailun Helsinkiin

LRflamencon järjestämän vuosittaisen mestaritiiviskurssin opettaja vaihtuu. Vuodesta 2015 alkaen Suomessa säännöllisesti opettanut flamencotanssija Alfonso Losa joutui äkillisesti perumaan opetuksensa työesteen vuoksi. Tilalle on saatu lyhyellä varoitusajalla flamencotanssin edelläkävijäksi tituleerattu Rafaela Carrasco. Viimeksi Carrasco vieraili Suomessa Helsingin XX Flamencofestivaalin juhlavuoden pääesiintyjänä 2018. LRflamenco tuoCarrascon Suomeen järjestäen huippupedagogin tiiviskurssit 14.–16.4.2023 Helsingin Tanssikeskuksessa, Vallilassa.

Rafaella Carrasco on yksi flamencon uuden sukupolven merkittävimpiä taiteilijoita, ja tärkeimpiä flamencon uudistajia. Musikaalisuudestaan, omintakeisesta mutta flamencon juuria kunnioittavasta liikekielestään sekä rautaisesta ammattitaidostaan tunnetun Carrascon kurssit ovat maailmalla harvinaista herkkua. Helsinkiläisten flamencojen kanssa pitkään jatkuneen yhteistyön kunniaksi taiteilija opettaa Helsingissä myös alemman tason kurssit. Tanssikurssit järjestetään näin ollen tuttuun tapaan kolmelle tasolle: edistyneille, sekä jatko- ja perustason tanssijoille. 

Aloitin 12–vuotiaana Sevillanas- tanssien opettamisen rahoittaakseni tanssiopintoni, enkä sen koommin ole lopettanut tanssin opettamista. Opettajana näen tärkeänä tutkia elämääni niin, että mahdollistan oppilaitteni oppimisen, luon opetusvälineitä ja omia menetelmäni jakaa flamencotanssille tyypillistä tekniikka ja tietoutta eteenpäin.” – Rafaela Carrasco

Flamencon uranuurtaja

Rafaela Carrasco (s.1972) on ollut flamencon uraauurtavia taiteilijoita aina vuodesta 2002 asti jolloin hän perusti ensimmäisen oman ryhmänsä. Carrascon elämäntyö on paitsi merkittävän tanssijan, ennen kaikkea lajia uudistavan koreografin ponnistus. Hän on halunnut tutkia, uudelleenarvioida ja personoida flamencoa omaa visiotaan vastaavaksi: kohti lämmintä, yksityiskohtaista, käsitteellistä flamencoa joka on suunnattu näyttämötaiteen instrumentiksi. Lajin uudistamiseksi Carrasco on tutkinut muiden tanssilajien mestareiden työtä unohtamatta flamencon perinteiden kunnioitusta. Tanssijan omat juuret ovat vahvasti flamencon ja espanjalaisen tanssin perinteessä johtuen kahdesta suuresta opettajastaan, Matilde Coralista sekä Mario Mayasta joiden ansiosta Carrascoa pidetään myös merkittävänä perinteisen flamencon asiantuntijana. Carrascon kiistaton taito koreografina ja visonäärinä on saanut myös flamencomaailman huomion: tanssija on työskennellyt urallaan lähes kaikkien merkittävien alan taiteiljoiden kanssa, viimeisimpänä työnään Carrasco on  toiminut mm. kuuluisan Ballet de Andalucin johtajana (2013–16). Carrasco on myös kiitetty opettaja, joka on toiminut pitkään Madridin konservatorion Conservatorio Superior de Danzan flamencon pääopettajana.       

Kurssista aiheutuneiden viimehetken muutosten vuoksi kurssihintaa joudutaan hieman nostamaan (aik. kurssihinta 140€/ EarlyBird). Lauantaihin 4.3. klo 18 mennessä ilmoittautuneille EarlyBird hinta on 160 €. Tämä jälkeen ilmoittautuneille kurssin hinta on 200 €.

Tätä tilaisuutta ei kannata missata – toimi pian ja ilmoittaudu mukaan!

Kurssiaikataulu:

Perjantai 14.4

klo 18:00- 19:00 perustaso (1h)
klo 19:00- 20:00 jatkotaso ja edistyneet(1h)
klo 20:00- 21:00 ammattilaiset (1h)

Lauantai 15.4

klo 12:00- 13:30 perustaso (1,5h)
klo 13:30- 15:00 jatkotaso ja edistyneet (1,5h)
klo 15:00- 16:30 ammattilaiset (1,5h)

Sunnunta 16.4 

klo 10:00- 11:30 perustaso (1,5h)
klo 11:30- 13:00 jatkotaso ja edistyneet (1,5h)
klo 13:00- 14:30 ammattilaiset (1,5h) 

Etusijalla kurssi-ilmottautumisissa on Alfonso Losan kurssille ilmoittautuneet. Tämä jälkeen kurssille otetaan tanssijoita osallistumisjärjestyksessä.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: 


Laura Rintamäki
laura.lrflamenco@gmail.com
p. +358503310441
www.lrflamenco.com

Rafaela Carrascon kotisivut:
www.rafaelacarrasco.com

LATEST STORIES

Subscribe

Sign up for a weekly newsletter with the latest blog posts and exclusive content. In your inbox every Tuesday!